MENU

Kıymetli Metallerin Dökümü Ve Şekillendirilmesi (Altın, Gümüş Vb.)

Grafit, yüksek sıcaklık ve termal şoklara dayanımı özelliklerinden dolayı birçok alanda kullanıldığı gibi altın ve gümüş gibi kıymetli metallerin ergitilmesinde, dökümünde ve şekillendirilmesinde kullanılır.

Grafit altın eritme potası kuyumculuk sektöründe bilinen adlarıyla F9 pota, F6 pota, F5 Pota, F4 vb. olarak sınıflandırılabilir. Altın eritme potaları seramik zırh ile kaplama yapılarak kullanıldığı gibi seramiksiz olarak da kullanılmaktadır. Bu tip potalar genellikle ağız kısımlarındaki oluk vasıtasıyla ergimiş metalin transferi için kullanılır. Grafit gümüş eritme potası, altın eritme potası gibi kıymetli metalin ergitilmesi için kullanılır. Grafit pota grubu ayrıca indutherm pota, saçma döküm potası (diğer adıyla granülleme potası veya granül potası), Schultheiss pota, Kontinu pota olarak da sınıflandırılır.

Yukarıda saymış olduğumuz grafit pota grubuna ilaveten yardımcı malzeme olarak sayabileceğimiz grafit stoper, grafit karıştırma çubuğu, grafit kapak, grafit astar boğaz veya grafit boğaz, grafit çekirdek, grafit kaynak potası, grafit pul, grafit vidalı pul vb. kuyumculuk sektöründe kıymetli metallerin döküm ve şekillendirilmesinde kullanılan diğer yardımcı grafit materyallerdendir.

Altın rafinasyonu yapan altın rafinerilerinde yine çok yaygın olarak kullanılan grafit külçe kalıbı (grafit altın külçe kalıbı, grafit gümüş kalıbı) ve külçe kalıpları arasına mesafe ayarlayıcı olarak kullanılan grafit takoz kullanımı sektördeki çok yaygın bir grafit kullanım alanıdır. Grafit külçe kalıpları iki gözlü, tek gözlü ve dört gözlü olarak istenilen ebatlarda talaşlı imalat yöntemiyle işlenip müşterilerimizin kullanımına sunulmaktadır.

Ayrıca altın kolye, altın künye vb. aksesuarlar için aksesuarın formuna uygun grafit kalıp tasarımı ile montaj ve kaynak kolaylığı sağlayabileceğiniz grafit kolye tablası veya grafit künye tablası imalatını ileri teknoloji CNC tezgâhlarında istenilen hassasiyetle işleyip müşterilerimize sunmaktayız.

Kıymetli metallerin önemli bir aşaması olan sıvı metal, sıvı metale şekil verme işlemi ve nihai üründe istenilen sonucu elde etmek için, ilgili prosese teknik anlamda en uygun grafit kullanımı işin en can alıcı noktasıdır. Termal şok direnci, tane boyutu, yoğunluğu, termal iletkenliği, porozitesi vb. doğru hesaplanmamış bir grafit seçimi böylesine değerli bir materyalin başta homojen yapısının bozulmasına, zaman ve işçilik kaybına yol açacaktır.

SKC KARBON olarak grafit sektöründe 60 yıllık tecrübemizle, doğru analiz, doğru hizmet anlayışıyla başta materyalinize en uygun grafit seçimi ile başlayan sürecimizi, devamında teknik tasarım ekibinin hazırlamış olduğu 3 boyutlu ve 2 boyutlu çizimlerle ileri teknoloji CNC tezgahlarında ki bu tezgahlar arasında 5 eksen işleme merkezi C eksen CNC torna grubuyla en hassas yüzey kalitesiyle işleyerek 5 eksen CMM ölçüm cihazında ölçümlerini gerçekleştirip kaliteden ödün vermeyen kalite yönetim sistemimiz ve toplam kalite anlayışımız ile hizmet sunmaktayız.